2 Eyl 2012

jQuery Kullanmadan CSS Açılır Menü Yapımı

Gecenin bi vakti ne yapacağımı düşünürken, aslında zamanında bana da çok lazım olan bir konuya deyineyim ve bu örneğimi sizinle paylaşayım dedim, oldukça basit bir hiyerarşisi olan kafa karıştırmayan bir kod sistemi ile sitelerinize basit bir css menü ekleyebilirsiniz..




Flash CS3 ile Rollover Buton Yapımı


Web Sitelerinize Hareket Katmaya Hazır mısınız?

Bu dersimizde flash ile rollover yani animasyonlu buton yapmayı öğreneceğiz, mantığı gayet basit, flash as2 kodları ile görselliği zengin bir buton yapacağız, geliştirmesi ve animasyonları değiştirmek tamamen size kalmış, şimdiden kolay gelsin, eğer sorunuz varsa yorum bırakabilirsiniz.


on (rollOver) {
 gotoAndPlay(2); // ilk hareketin başlayacağı kare
}
on (rollOut) {
 gotoAndPlay(20); // ikinci hareketin başlayacağı kare
 }

Flash Programlarını Açın Simpsons Animasyonu Yapıyoruz


Bu dersimizde flash ile çok sevdiğimiz çizgifilmlerden “Simpsons” karakteri çizeceğiz ve üzerinde animasyonlar yapıp karakterimizi hareketli bir hale getireceğiz.
Öncelikle videonun başında izlediğiniz karakter bir jpg bir resimdir, sahnenin içerisine atıp ve tek frame alıp bu şekilde karakteri çizdik. Video dakikası biraz uzun sürdü, o yüzden hızlandırdım umarım faydalı olmuştur, Sorularınız olursa yorum bırakabilirsiniz.

CSS İle Menü Örneği

Css ile bir menü örneğini sizinle paylaşmak istedim, eğer css ilk başlıyorsanız html ve css editör yardımı ile bilgilerinizi pekiştirebilirsiniz.  
Hover için neden pembe kullanmış diye takılmayın pembe rengini sevmem ama hoş durdu ;) Ön izleme için "Result" a tıklayınız.